Поводом текста “ ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ Због тешке ПОВРЕДЕ ГЛАВЕ пријатељи нису могли одмах да ПРЕПОЗНАЈУ ПЕВАЧА ”, објављеног у новинама “Блиц” од 31. jaнуара 2018. године,број 7530, аутор Горан Обрадовић.

Обавештавамо грађане и читаоце да новине “EuroBlic” изврћу чињенице, и грубо обмањују  јавност ширећи непровјерене информације.

 Информација  коју преоносе, а од стране „неименованог саговорникаEuroBlica  и која гласи:

   „Најмање пет пута смо звали Хитну и ништа. Чак их је звао један од полицајаца и рекао да се уозбиље и дођу. Међутим, тек после 20 минута су дошли – испричао је саговорник EuroBlica.    није тачна!!!

Служба дежурства ЈЗУ „ Др Јован Рашковић“ Мркоњић Град je одреаговала одмах по позиву који је запримила дежурна докторица Јелена Шкавић и истог тренутка послала возило и тим дома здравља. Позив је запримљен од стране Полицијске управе Мркоњић Град у 00:17 часова а возило је већ било на мјесту несреће у 00:21 минуту. Докази за наведену тврдњу су снимци видео надзора кад је возило напустило круг установе, као и књига позива која се води у Служби дежурства.

Овом приликом желимо нагласити да је особље установе урадило све што се могло и на вријеме, међутим приликом интервенције је утврђено да је један возач смртно страдао док је други  послан за Универзитетско-клинички центар Републике Српске у Бања Луци.

Наглашавамо да нико, а посебно наведени новинар из EuroBlica“,  није контактирао  ЈЗУ„ Др Јован Рашковић“ Мркоњић Град прије објављивања информација у вези интервенције од  30 .01.2018.године, али је  својим непрофесионалним и једностраним информисањем нарушио углед установе и изложио особље јавној осуди.

Обавјештавамо грађане да је демант ових дезинформација затражен од стране  новина које су објавиле ову лажну и непровјерену вијест.

Важно је напоменути да ЈЗУ„ Др Јован Рашковић“ Мркоњић Град нема регистровану Службу хитне помоћи јер не испуњава услове за регистрацију исте али обезбјеђује 24-часовну здравствену заштиту путем службе дежурства којa располаже са возилима за хитне интервенције.

slajder-1