ЈЗУ Дом здравља „Др Јован Рашковић“ Мркоњић Град одлучно одбацује све наводе појединих одборника у СО-е Мркоњић Град, објављене на друштвеним мрежама и оцјењује их као неосноване, неутемељене и произвољне.

Истичемо да су запослени у Дому здравља Мркоњић Град, у 2020. години, у отежаним условима рада, поред извршених 40.462 прегледа и интервенција од стране запослених у службама породичне медицине и 4.431 прегледа у Служби хитне медицинске помоћи, као додатни терет изнијели и даље носе борбу са вирусом Covid 19, гдје је само у 2020. години извршено 3.689 прегледа пацијената са респираторним сметњама, тестирано 1745 пацијената а код њих 714 је  утврђено присуство вируса. Поред тога, запослени у Дому здравља су пружали помоћ и другим здравственим установама у РС у општинама Шипово, Рибник и Дринић, у области епидемиолошке заштите и Центра за заштиту менталног здравља, гдје је у 2020. години, извршено 3314 прегледа.

Нарочито истичемо да су сви запослени у ЈЗУ Дом здравља „Др Јован Рашковић“ радили, а и даље раде, у веома тешким и сложеним условима те да заиста надљудским напорима чине све  да одговоре сваком појединачном задатку.

Опозиционо дјеловање у овој ситуацији не би требало бити фокусирано на критике рада ове здравствене установе која чини све што је у њеној моћи да би заштитила животе и здравље становништва, поготово не изношењем паушалних, неутемељених и непровјерених информација.

Свима онима који имају оваквих и сличних примједби поручујемо да би већу корист нашем друштву направили када би се као волонтери прикључили нашој свакодневној борби за спашавање људских живота, него што шире неутемељене и неистините приче о Дому здравља и запосленим радницима те тиме додатно погоршавају ионако отежане услове рада у здравственом систему Републике Српске.

Овим путем још једном апелујемо на становништво општине Мркоњић Град да се придржава свих епидемиолошких мјера препоручених од локалног и Републичког штаба за ванредне ситуације, како се избјегао још већи притисак на ову здравствену установу.