Дому здравља „Др Јован Рашковић“ Мркоњић Град, 28.марта 2016.године свечано је уручен  савремени ултразвучни апарат за преглед штитне жлијезде, крвних судова, меких ткива, абдомена и дојке. Испред донатара, фирме „МГ МИНД“ ДОО из Мркоњић Града, УЗВ апарат  вриједан 60.000 КМ, предао је на кориштење власник фирме  Младен Милановић. Уручењу медицинске опреме присуствовали су: представници Општине Мркоњић Град, представници медија, радници установе  и остали многобројни гости.

Поред ове донације, „МГ МИНД „ДОО  је Дому здравља недавно донирао и аутомобил „Volkswagen polo“.

Младен Милановић је изјавио да му је велика сатисфакција кад помаже  свом крају и  свом народу,  те да ће то радити и убудуће.

Директор Дома здравља је навео да је ова донација од великог значаја и да  први пут на регији имамо кардиолошку сонду, те да ће  ултразвучна дијагностика за  пацијенте са ове регије  бити на нивоу наjвиших европских стандарда.

Директор  је изјавио представницима медија да је Дом здравља у Мркоњић Граду један од ријетких који у посљедње двије године позитивно послује, захваљујући одрицању радника од дијела својих плата и помоћи донатора.

На свечаности су наведени и остали донатори који су помогли рад ове установе. Тако  је недавно фирма  „ГАС-ПЕТРОЛ“ донирала санитетско возило „Mercedes“ вриједности око 30.000 КМ, а „ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ НА ВРБАСУ“ имунолошки анализатор за анализу тумор-маркера и хормона штитне жлијезде вриједности око 29.000 КМ. Општина Мркоњић Град је у 2015.години  издвојила додатних 50.000 КМ за функционисање Дома здравља.

Поред тих средстава општина  је заједно са предузећем „ЧИСТОЋА“ АД из Бања Луке   обезбиједила  унутрашњу реконструкцију РТГ кабинета и лабораторије. Општина Мркоњић Град  је издвојила  15.000 КМ , а  „ЧИСТОЋА“ АД  3.000 КМ.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић, захвалила се донатору  и изјавила:
„Ово је један од ријетких домова здравља који позитивно послује, а то показује да све највише зависи од руководства и људи запослених у овој здравственој установи“.

Директор се захвалио свим донаторима и  нагласио да су показали највиши степен друштвене одговорности и да ће донације бити прије свега на корист пацијената те да   ће убудуће  ова установа пружати  још квалитетније здравствене услуге.

UZV IMG_8964 IMG_8977 IMG_8958 IMG_8987 IMG_8988