Дана 08.12.2014.године министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић посјетио је ЈЗУ Дом здравља „Др Јован Рашковић“ Мркоњић Град и том приликом, директору  Радивоју Ераку уручио Рјешење о стицању статуса сертификоване установе.

Поред делегације министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске били су присутни представници Агенције за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Републике Српске (АСКВА) као  и представници Општине Мркоњић Град.

Прије свечаног уручења Рјешења одржан је састанак у канцеларији директора, након састанка уз присуство радника одржана је презентација о току сертификације у овој здравственој установи.

Приликом  уручења  Рјешења о стицању статуса сертификоване установе Министар Драган Богданић је рекао да „Oвај сертификат је потврда да ће становништво, односно наши пацијенти, као и здравствени радници имати додатну сигурност у процесу пружању здравствене заштите. Ово је један достигнути квалитет који сада треба одржавати и унапређивати“.

Директор Радивој Ерак је изјавио да „Труд који су запослени у дому здравља уложили у претходне двије године у сарадњи са Министарством и АСКВА-ом је огроман. Сам сертификат који смо добили не значи да је процес завршен јер ми већ у наредној години очекујемо нове процедуре и стандарде. Свакако, поносни смо сертификацију која би требала да побољша квалитет здравствених услуга и повећа сигурност како за пацијенте, тако и за запослене у Дому здравља“.

На недавно одржаној конференцији, на којој су представљени резултати пројекта подршке програму акредитације тимова породичне медицине, сертификације домова здравља и успоствљању система за праћење квалитета здравствене заштите на примарном нивоу, Дому здравља „Др Јован Рашковић“  Мркоњић Град додијељено је признање за постигнуте резултате у области успостављања културе сигурности у здравственој установи.

ЈЗУ Дом здравља „Др Јован Рашковић“ Мркоњић Град је 14. дом здравља у Републици Српској који је стекао статус сертификоване установе.

sertifikat sertiffikat